U bent hier: Home / Offertes voor uw VvE / VvE verzekeringen

Voordat u een offerte aanvraagt voor verzekeringen voor uw VvE

Als bestuurder of beheerder van de Vereniging van Eigenaren (VvE) behartigt u de belangen van leden van het appartementencomplex. Verzekeringen maken een wezenlijk deel uit van die gezamenlijke belangen. Er zijn een paar verzekeringen waar geen enkele VvE zonder kan:

VvE verzekering voor de opstal

Schadeverzekering voor het volledige gebouw met dekking voor:

  • woonappartementen
  • gemeenschappelijke ruimten
  • bedrijfsruimten (indien van toepassing)

Op de polis zal altijd de Appartementenclausule  moeten worden opgenomen. Dit betekent dat als een van de eigenaren schade veroorzaakt aan het gebouw dit door de verzekering gedekt wordt. Wel kan de verzekering later deze schade proberen te verhalen op de veroorzaker.
In de opstalverzekering is het glas vaak niet standaard opgenomen. 

VvE verzekeringen voor de wettelijke aansprakelijkheid van de VvE

Indien het gebouw materiële of letselschade veroorzaakt aan derden kan de gehele vereniging aansprakelijk worden gesteld. De particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen bieden hiervoor geen enkele dekking. Als opdrachtgever bent u in veel gevallen ook aansprakelijk voor de ingehuurde bedrijven of de vrijwilligers die voor de VvE werk verrichten.

VvE verzekering voor rechtsbijstand

Een rechtsbijstandsverzekering is nuttig. Iedereen kan namelijk tegenwoordig in een juridisch geschil betrokken raken en dus ook de VVE. 

VvE verzekering voor bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurders/ eigenaars zijn hoofdelijk aansprakelijk (ieder voor zijn privévermogen) voor de financiële schade als gevolg van de foutieve uitvoering van een gezamenlijk besluit.

Daarnaast zijn er nog enkele aandachtspunten en /of verzekeringen die van nut kunnen zijn:

Eigenaarsbelang 

Onder eigenaarsbelang wordt verstaan de eigen voorzieningen zoals keuken en badkamer, maar ook vloer- en wandafwerking. Heeft u veel aan uw appartement verbouwd dan is het raadzaam om een bedrag extra te verzekeren. Dit kan veelal samen met de opstalverzekering.

Garantie tegen onderverzekering

Hoeveel kost het om een appartementencomplex opnieuw te bouwen? Dat is na een brand vaak lastig te bepalen. Zorg dat de VvE altijd weet hoe hoog de herbouwwaarde is. De herbouwwaarde is het bedrag dat de VvE nodig heeft om het pand vanaf de grond weer op te bouwen. Als u de juiste waarde weet, voorkomt u onderverzekering.

VvE verzekering voor schade aan het millieu

Na een brand is er schade aan het milieu ontstaan door asbest. Of de leiding van een olie CV-ketel knapt waardoor de olie de grond in stroomt. Dit betekent sanering-, expertise- en opruimingskosten. Deze zijn gedekt op de milieuschadeverzekering. 

VvE Offerte werkt samen met enkele landelijke VvE verzekering-aanbieders en kan u daarom altijd de juiste oplossing voor uw VvE verzekering aanbieden.


Vraag nu uw offerte aan