U bent hier: Home / Offertes voor uw VvE / Schoonmaakdiensten en glasbewassing

Voordat u een offerte aanvraagt voor schoonmaakwerkzaamheden voor uw VvE

Schoonmaak onderhoud

Schoonmaakbedrijven verzorgen het schoonmaakonderhoud van flat- en appartementencomplex, het gaat hierbij voornamelijk om de gemeenschappelijke ruimten.
Hieronder staat welke diensten zij uw VvE kunnen leveren.

Glasbewassing

Glasbewassing is mensenwerk. Er zijn gebouwen waarvan het glas een standaard formaat heeft en ook goed te bereiken is, zowel buiten als binnen. 
Maar dat geldt niet altijd voor histo­rische panden, bebouwing in de binnen­stad of panden met een bijzondere architectuur. Voor dat soort glas is de beste oplossing een ervaren glazen­wasser. Een ervaren glazen­wasser die zijn hoofd gebruikt, zijn handen gebruikt en, waar nodig, gebruik maakt van ladder, steel of hulp.
Niet alle glas is veilig of efficiënt te bewassen met de hand, daarom werken sommige glazenwassers ook ‘met de steel’. 
Tot 12 meter hoogte kan met een borstel aan een steel uitstekend worden gereinigd. Bij atria is de innovatie van de steel helemaal een uitkomst gebleken. Bij steelbewassing wordt gebruik gemaakt van osmosewater, waarbij het water dat niet wordt nagedroogd streeploos en glanzend opdroogt.
Er is ook nog glas dat zowel met ladder als met de steel niet te bereiken is. Om dit glas efficiënt te bereiken gebruiken we wat hulp. 
Hulp van onze hoogwerkers, of van aanwezige voorzieningen als gevel­onderhoudsinstallaties en hangladders. Vanwege het altijd aanwezige gevaar van ‘werken op hoogte’ dient u er op to te zien dat de glazenwassers doorlopend hun Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) dragen.

Zonweringreiniging

Weersomstandigheden zijn van invloed op het uiterlijk van uw zonwering. Luifels en markiezen worden in de loop der tijd aangetast door vocht en vuil. Hierdoor ontstaan algen en schimmels waardoor uw zonwering groen uitslaat. Bladgroen en uitwerpselen van vogels komen vaak terecht op uw zonwering. Dit droogt in en zorgt voor vieze vlekken op uw luifels en markiezen.

Zelf uw zonwering reinigen geeft meestal niet het gewenste resultaat. VvE Offerte kent de specialisten in het reinigen van zonwering. Deze gebruiken hiervoor speciale materialen en shampoos. Zij reinigen zowel de buitenkant als de binnenkant, hierdoor zien uw luifels en markiezen er weer als nieuw uit. Door het gebruik van hoogwaardige impregneermiddelen maken zij uw luifels en markiezen weer regen- en vuilafstotend.

Dakgootreiniging en schoonmaken van afvoeren

Het regelmatig onderhouden van dakgoten en hemelwaterafvoeren is van groot belang voor het behoud van uw onroerend goed. Denk hierbij ook aan de risico’s die kunnen ontstaan op platte daken bij verstopte afvoeren. De vervuiling door bladeren en naalden van bomen, nestmateriaal en mossen kan, afhankelijk van de ligging, in een jaar tijd al tot verstopping van de waterafvoer leiden, waardoor goten en daken kunnen overlopen. 
De werkzaamheden omvatten: 

  • het uitscheppen, uitvegen en strak navegen van de dakgoten 
  • het verwijderen van aangekoekt vuil zoals mos en verharde modder 
  • het reinigen van rooster en afvoeren 
  • het afvoeren van het vuil naar een erkende vuilstortplaats
  • het verzorgen van rapportage over vervuiling en technische staat van goot en plat dak 

Gevelreiniging / graffitiverwijdering

Luchtvervuiling, aantasting door algen, roetaanslag, weersomstandigheden en graffiti zijn veel voorkomende oorzaken van een vervuilde gevel. Een vuile gevel maakt een negatieve indruk, uw pand is toch uw visitekaartje.

Tapijtreiniging

Voor het reinigen van zachte vloerbedekking zijn verschillende technieken mogelijk. Afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak en het soort vloerbedekking wordt gebruik gemaakt van: 

  • droogpoederreiniging 
  • de bonnetmethode 
  • de sproei-extractiemethode 
  • shamponeren 

Periodiek onderhoud harde vloeren

Een mooie harde vloer kan een blikvanger in een gebouw zijn. Veel VvE’s kiezen voor een harde vloer vanwege de lange levensduur en de weerstand tegen vervuiling. Vloeren worden vaak intensief gebruikt en hebben dus ook intensief onderhoud nodig. Onder onderhoud wordt naast het dagelijks of periodiek bijhouden van vloeren (stofzuigen, dweilen etc.) eveneens het groot onderhoud verstaan. 
Voor linoleum/marmoleumvloeren geldt (naar gelang het gebruik) dat u minstens eens per jaar de vloer zal moeten conserveren. Dit houdt in dat de oude waslagen verwijderd worden en dat de vloer voorzien wordt van nieuwe waslagen. U kunt er echter ook voor kiezen om de vloer periodiek te onderhouden door middel van sprayen en opblokken. Het voordeel hiervan is dat kleine beschadigingen worden verwijderd en de polymeerlaag behouden blijft. U zult er versteld van staan hoe mooi een vloer kan worden na een onderhoudsbeurt. 

Huismeesterdiensten

De taken van de huismeester verschillen erg per Vereniging van Eigenaren. Hierdoor is het van belang dat er duidelijke expertise gebieden worden afgesproken. Zo verwacht de ene organisatie vooral het beheer van inventaris en verlangt de andere organisatie weer expertise op het gebied van techniek. Door deze taken goed te omschrijven, kan VvE Offerte de meest geschikte huismeester voor uw locatie vragen een offerte uit te brengen.

Ongediertebestrijding

Hebt u last van ongedierte? Onze leveranciers kunnen u helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren in en rondom uw bedrijfsgebouw. Wespennesten, vliegen, kakkerlakken, mieren, muizen, ratten, zilvervisjes of welk ongedierte dan ook.
Tevens kunnen zij naast het bestrijden van plaagdieren, u ook een goed advies geven om preventieve maatregelen te treffen, of zij kunnen een analyse/diagnose stellen met betrekking tot plaagdierbesmetting van uw pand.

Vraag nu uw offerte aan