U bent hier: Home / Offertes voor uw VvE / Meerjaren- onderhoudsplan

Voordat u een offerte aanvraagt voor een meerjarenonderhoudsplan voor uw VvE.

Iedereen die te maken heeft met het beheer en onderhoud van woningen, gebouwen en terreinen beseft dat de tand des tijds haar sporen achterlaat. De juiste onderhoudsmomenten zijn voorbij voordat u het weet. Ondertussen stapelen de onnodige kosten zich op. Een Meerjaren Onderhoudsplanning (MJOP) biedt u volledig inzicht in de huidige én toekomstige technische staat en kosten van uw woning, gebouw of terrein.


Door de computertechnologie is het tegenwoordig mogelijk geworden om voor een betaalbaar bedrag een complete MJOP te maken. Periodiek wordt de MJOP geactualiseerd, bijvoorbeeld na iedere onderhoud-/inspectiebeurt.

De MJOP maakt voor een lange periode de totale onderhoudskosten en vervangingsreserveringen voor bijvoorbeeld technische installaties inzichtelijk. Essentiële onderdelen hierin zijn de prognose en een deels vaste begroting van de meest kostenverslindende onderhoudscomponenten zoals schilderwerk en het dakonderhoud.

De basis wordt gelegd door een bouwkundig inspecteur die de inspectie en inventarisatie van de conditiemeting omzet in een begroting voor een periode van gemiddeld 10 jaar. De MJOP is dus gebaseerd op (eventueel) achterstallig en periodiek onderhoud alsmede de reserveringen voor toekomstige vervangingen. Met deze schat aan verkregen informatie kunt u zien welk budget nodig is voor het onderhoud aan uw woning, gebouw of terrein op de langere termijn.

Vraag nu uw offerte aan