U bent hier: Home / Offertes voor uw VvE / Energiebesparing

Voordat u een offerte aanvraagt voor besparing op de energiekosten van uw VvE.

Energielabel en Energie Prestatie Advies (EPA)

Bent u lid van een Vereniging van Eigenaren, kortweg VvE? Dan kan het slim zijn om samen met uw VvE een energielabel aan te vragen. Het is namelijk mogelijk om een energielabel te krijgen op basis van representativiteit. Dat is ook goedkoper.


Een adviseur mag bij identieke woningen (bijvoorbeeld gelijksoortige appartementen in een flat) gebruik maken van één representatief appartement, met energielabel. Dat kan de kosten van een energielabel drukken. Overleg met uw VvE over de gelijktijdige aanvraag van meerdere energielabels. De adviseur moet wel altijd alle appartementen bezoeken.

U kunt ook individueel een energielabel aanvragen als VvE eigenaar, maar u betaalt dan de volledige kosten.

Vraag uw offerte voor het energielabel of EPA aan


Inkoop energie

De energiemarkt in Nederland is geliberaliseerd. De prijzen fluctueren continu, de markt heeft een internationaal karakter gekregen en maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt meer aandacht. Dit heeft tot gevolg dat u om uw inkoopdoelstellingen te kunnen realiseren een actief energie-inkoopbeleid zult moeten voeren. Diverse partijen willen u hierbij ondersteunen.


Aangezien deze partijen gespecialiseerd zijn in energieadvisering aan bedrijven en instellingen, biedt samenwerking met deze partijen voor u een aantal interessante voordelen. Zij kunnen de operationele en inhoudelijke activiteiten voor u uitvoeren, waardoor u uw handen vrij kunt houden voor andere werkzaamheden.

Hun dienstverlening op het gebied van individuele begeleiding bestaat uit:

  • Advies bij de inkoop van elektriciteit en gas;
  • Realisatie van duurzaamheidwensen en/of -eisen;
  • Monitoring van onder andere regelgeving en wetgeving en marktontwikkelingen;
  • Controle van de facturen van uw energieleverancier(s);
  • Optimalisatie van de inkoopprocessen voor energie


Vraag hier uw offerte voor inkoop van energie aan


Zonnepanelen

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. En de prijs is steeds minder een drempel: de prijzen dalen en er is landelijke subsidie sinds juli 2012!

 

Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden. Zonlicht is onuitputtelijk; verder veroorzaakt elektriciteitproductie met zonnepanelen geen uitstoot van broeikasgassen.
Zonnestroom concurreert steeds beter met netstroom want de kosten voor zonnepanelen dalen. En er is subsidie voor zonnepanelen.
Alvast nagaan of het mogelijk is om zonnepanelen op uw woning te plaatsen, en wat de geschatte kosten en baten zouden zijn? Vraag Advies op maat!

Tips zonnepanelen

  • Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u geen vergunning nodig. Uitzonderingen gelden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doe altijd navraag bij uw gemeente.
  • Zorg bij installatie van zonnepanelen bij voorkeur voor ventilatieruimte tussen de panelen en het dak, en rond de omvormer. Zo voorkomt u dat ze teveel opwarmen en daardoor minder efficiënt werken.
  • Wilt u gratis Advies op maat of meer informatie over warm water op zonne-energie? Kijk dan eens op Zonneboiler.
  • Let op! De uitkomsten van berekeningen door Milieu Centraal (onder meer in het Advies op maat) gelden alleen voor Nederland. Bent u van plan in een ander land panelen te plaatsen, informeer dan ter plaatse (of op internet) naar de lichtintensiteit en -opbrengst.


Vraag nu uw offerte voor zonnepanelen aan